Grunnkurs kadaverhundsøk,

Røros, 22.-25. juni, 2018

Kalde dager på Røros denne helga, men egentlig perfekt for hunde-arbeid. 10 grader, overskyet og vind, gjorde at det var greit å finne frem ullundertøyet igjen, samtidig som at hundene hadde best mulig forhold for å finne kadaver.

Undertegnede startet med teoridelen fredag kveld, hvor Wenche Aas Myren, som hadde bestilt kurset, disket opp med vaniljekringle og Pjalt (lokal bakst) med brunost og hvitost.
Stedet var Storstuggu. Et finfint sted hvor det var teknisk tilrettelagt for kurs og konferanse. Og dermed raskt og lett å komme i gang med presentasjonen.
Siden dette var den praktiske delen av instruktørkurset i NKH, var Jonny Mathisen med som støttespiller og samarbeidspartner.

Det var 8 deltakere på kurset og 8 forskjellige hunderaser. Den yngste en 14 måneder gammel Border Collie. Den eldste en 9 år gammel Dachs. Og alle med forskjellig utgangspunkt, med erfaring fra gjeting, jakt, spor og lydighet. For meg som hadde mitt første kurs; et særdeles interessant utgangspunkt.

Under teoridelen var alle deltakere interesserte og engasjerte, noe som viste seg å bli gjenspeilet i den praktiske delen av kurset. Vi hadde gode samtaler og et godt samarbeid for å komme frem til et felles mål.

Kort sagt; fine dager med lærevillige mennesker, dyktige hunder og flotte naturopplevelser.

Instruktører Per Morten Holand og Jonny Mathisen.